Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη τη μαρμελάδα το λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι το μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το κακάο ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο υγρό μείγμα τα ξηρά συστατικά έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνουν μία κρέμα σφιχτή.
Σε ένα βούτυρο-αλευρωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μισό μείγμα ισιώνουμε και και ψήνουμε μέχρι να είναι ετοιμο και το ελεγχουμε με την οδοντογλυφίδα.
Σε ένα μπεν μαρι ρίχνουμε τη σοκολάτα και την μαρμελάδα και τα λιώνουμε σε ενα υγρό μείγμα.
Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο και αδειάζουμε το μειγμα μαρεμαλαδα πάνω από την πρώτη βάση του κέικ. Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό μείγμα του κέικ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε πάλι σοκολάτα με το γάλα και το λάδι και αδειάζουμε το γλασσο από πάνω, και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το γλάσο.
Βγάζουμε κόβουμε και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου